dimecres, 5 d’octubre del 2011

Post viu del MariaPilarsday

A les 00:00
Comença el post viu del dia en què la Maria Pilar esdevindrà regidora d'ERC-SIP. Ja tocava!



El Víctor Orrit ha convocat un ple després de dos mesos de faltar a la regularitat mensual. Una falta més i compro un Prenyíctor o un Prevíctor o com se diga. Poca broma, que potser al nostre Ajuntament hi ha hagut bell ajuntament i patapam. En fi, tots alhora: ja tocava!




El trio COP. D'esquerra a dreta, Colomina, Orrit i Pascual.
__________________________________________

A les 00:30
Deixem-mos de trios i crios, i saludem la Maria Pilar com cal. Ho... Ho... Ho... Hola, Pilar! Po... Po... Posa'm una cervesa.


__________________________________________

A les 00:40
Ara que és maitinada de feiner i no mos escolta ningú, pregunto: que se'n sap res de Reagrupament? Vull dir que, des que Catalunya va contemplar estremida com el reagrupat independentista Pascual jurava fidelitat a tots els símbols espanyols (Rei inclòs) i donava el vot al PSC (i al PSOE?, també, també), cap òrgan reagrupat no ha badat boca. Sí, la Junta Directiva Nacional va emetre un comunicat durant aquell dia; però després, res.

I, pel que fa als reagrupats de Reagrupament-Tremp, ni adés ni durant ni després no han dit ni bístia ni ase. No han dit ni si estan d'acord amb el comunicat ni si hi estan en desacord; ni si han expulsat el Pascual ni si l'han feit sant; ni què hi guanya l'independentisme amb l'acord Reagrupament-PSC ni si el que hi guanya el Pascual (2.200 €/mes) és un avenç per a l'independentisme.
__________________________________________

A les 00:47
Existeix Reagrupament-Tremp? Hi ha vida a Reagrupament-Tremp? Els cotxes per conduir sinse carnet que baixen a mercat cada dilluns són naus camuflades de Reagrupament-Tremp? Un misteri. Potser els reagrupats de Tremp no saben que poden escriure un comunicat de premsa, i potser intenten comunicar-se amb els periodistes fent servir les trompetades mic-mac-moc d'Encontres a la tercera fase. Hi ha nits en què sinto els mic-mac-moc i no sé si són ells o bell cotxe que celebra el rader títol del Barça. I, de vegades, amic Bruce Willis, veig reagrupats.


__________________________________________

A les 00:52
Anem-mo'n a dormir, que esta gent voldrà marxar. O eva al revés? Bona nit a tothom. Deixo ací un enllaç per arribar al blog d'un il·luminat de la FACAO que afirma que a la Franja no se parla català. I ho demostra, vull dir que demostra que és un il·luminat de la FACAO. Aneu-hi perquè, arribant-hi amb eixe enllaç, fareu a més l'obra de caritat de deixar-li enregistrada en el comptador de visites una bonica frase. I, si voleu plorar més amb la Franja, mireu el que fa el PP. Ai, la catalanofòbia!
__________________________________________

A les 00:58
Ah! No és només el PP d'Aragó qui empaita la llengua catalana; també el PSOE d'Aragó, el PSOE de Marcelino Iglésias, hi esmerça esforços, però amb més finezza, amb més "teua, meua, de l'hereua", com qui no vol la cosa. A Purroi, lloc del municipi de Benavarri, l'Ajuntament va projectar este estiu la pel·lícula Pa negre, i va fer un pa com unes hòsties: la va projectar en versió doblada al castellà.



I mira que a Los Àngeles la projectaran en versió original catalana (subtítols en anglès), i mira que fins i tot a Madrid s'heva projectat en versió original catalana (subtítols en castellà). Res, a Benavarri (Ajuntament del PSOE), doblada al castellà. "És que ja viniva així de la Diputació Provincial", ves, Diputació del PSOE amb Vicepresident franjolí (d'Areny); "És que no ho sabévem", cert, qui no se'n preocupa no sap mai res; "És que..", que sí, que sí, que jo en faig col·lecció, dels "ésques". Total que "teua, meua, de l'hereua".

Ara sí, bona nit a tothom. Demà, més; i, a les 13:00, ple.
__________________________________________

A les 08:01
Bon dia a tothom. Així se vedeven des del terrat de casa fa dos minuts el Montsec, Terradets i Cellers (entre la broma, la làmina d'aigua) :



Preguem. El nostre te earl grey de cada post viu, doneu-mos, sinyor Hampstead, el dia d'avui.



NmgrcrgpFillcmgrcperitSant, amén.
__________________________________________

A les 08:14
Uns consells per a la Maria Pilar...

Maria Pilar, vols consells?
Doncs compte amb els magres gats,
que estan ben alimentats
i són prims per ser gats vells.
Els Friskies que mingen ells
son sous de diputacions.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga
per aplenar-se els bolsons.


Per fer crits d'"Independència!",
el Pascual t'aidarà prou...
quan entrene al Barça Mou
i Messi jugue al Palència.
Fins llavors, tingues paciència,
que el Pascual no vol pressions.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga
quan vinen complicacions.


Als pactes, si no vols nyaps,
cal que estigues ben oberta;
però, compte!, amb ment desperta
i no com qui tu ja saps.
Ell va anar de cols a naps,
i els naps van entrar-li a fons.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga
quan se fan negociacions.


Tothom fa el que li convine;
però al món, Maria Pilar,
no s'hi val tot per manar,
ni és més ric el qui més tine.
I ara tanco ja este cine,
que hi porto quatre sessions.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga,
sí, però és ben trist, cordons!

...i a la dutxa.
__________________________________________

A les 08:44
Què en deuen pensar el Boni, el Víctor i el Pascual de la seua prometedora carrera com a trio?



Me'n vaig cap a l'IES de Tremp, que potser sí que sic "barruer" de Barruera i tinc poc estil, però tinc molta classe. Guaita si no: 4t d'ESO A, 4t d'ESO B, 2n d'ESO C...
__________________________________________

A les 11:05
Hora del pati. Classes de 4t d'ESO A i 4t d'ESO B enllestides. Ja fa dies que els de 4t d'ESO no paren de pensar en el viatge de fi de curs. Què és un viatge de fi de curs? Escoltem les entenimentades paraules de la nostra Mireia (a la novel·la sia):
Qui no hagi anat mai a un viatge de final de curs ha de saber...

1. que és un viatge que no es fa mai a final de curs;

2. que hi ha d'haver alumnes (preferentment de 4t d’ESO) i profes (preferentment dos, i desconeixedors del pa que s'hi dóna en un viatge de final de curs);

3. que cal anar sempre a AndalusiaMallorcaItàlia (també pot ser a un altre lloc si els alumnes són "uns penjats que no saben que a AndalusiaMallorcaItàlia hi ha una marxa bestial" o si són prou llestos per saber que la marxa la porten els mateixos alumnes i que no hi ha res més trist que passar-se la resta de la vida dient "ah, tu vares anar a AndalusiaMallorcaItàlia de viatge de final de curs?, sí?, jo també!");

4. que els hotels pensions albergs poden ser de dues classes, uns que tenen tot el mobiliari collat al terra i a les parets i fabricat amb una mena de kriptonita que no es pot ni trencar ni cremar de cap manera, i uns altres on no hi ha cap moble ni cortina ni lavabo que es puguin trencar ni cremar perquè tot està ja trencat i cremat per generacions i generacions de viatgers de final de curs (de tota manera qualsevol hotel és molt apreciat per les empreses que es dediquen a recarregar extintors);

5. que a qualsevol hora del dia o de la nit hi ha alumnes desperts i alumnes dormint en relleus perfectament coordinats, el torn més dur per fer d'alumne despert és el de les visites guiades mentre els adormits dormen drets fent veure que tanquen els ulls per escoltar millor, ja que els desperts han de parlar cridant tan fort que no se senti res del que digui el guia.
__________________________________________

A les 11:59
Última classe i, després, cap al ple. Com que al ple eixirà el tema dels sous del Víctor, convindria recordar la seqüència cronològica dels feits:
1 de juliol de 2011: El ple de l'Ajuntament de Tremp aprova un sou de 3.333 €/mes per al Víctor.

26 de juliol de 2011: El Víctor suma un altre sou al sou municipal: la Diputació de Barcelona el nomena assessor del grup socialista barceloní, amb un sou de 3.505 €/mes. Tal vegada el Víctor desconeix llavors el nomenament. Sí, és clar; i jo trucaré ara mateix a la Diputació, no fos cas que m'hessen nomenat avui director espiritual del Garcia Albiol i jo sinse sabre-ho.

27 de juliol de 2011: Se celebra un ple municipal. El Víctor se'n guarda prou, d'informar els regidors de la bicoca que li han donat a Barcelona.

4 d'agost de 2011: El BOPB publica el nomenament (PDF) i el diari Ara se'n fa ressò. Tal vegada el Víctor s'assabenta llavors del nomenament de 10 dies enrere. Sí, és clar; i jo trucaré ara mateix a la Diputació, no fos cas que m'hessen nomenat fa 10 dies apoderat taurí del Garcia Albiol i jo sinse sabre-ho.

5 d'agost de 2011: Publico un post en què parlo de la victoriosa duplicitat de sous, el post "Víctor Orrit, a sou (3.505 €/mes) de la Diputació de Barcelona".

7 d'agost de 2011: El diari Segre recull la notícia i unes breus declaracions del Víctor Orrit (per fi el Víctor parla!): "Com a assessor només aniré a Barcelona alguns dies a la setmana". Embutxacar-se 3.505 €/mes de dedicació exclusiva i anar al treball "alguns dies a la setmana" és una bicoca, sí; però embutxacar-se els 3.505 €/mes, dir que s'hi anirà "alguns dies a la setmana" i no anar-hi mai és la millor orritada de la història.
__________________________________________

A les 15:30
Acabo d'arribar del ple. Dino i comento. De moment, una coseta. Què vaig dir al post "Catalan Reality Bites"? Això:
¿El Víctor conservarà els dos sous o se sotmetrà a un procés de castració salarial? Faig un pronòstic: contra el que predica el Boni de bar en bar ("No feu cas del Manel Riu, no se poden cobrar dos sous públics"), el Víctor mantindrà els dos sous públics; ara bé, el salari municipal sirà rebateat amb el nom de "compensació econòmica", amb dos CAMPAMENTOS, i també costarà un ou.
Doncs, efectivament, el Víctor cobrarà els dos sous i, efectivament, el sou municipal no se dirà sou sinó "indemnització horària". Això sí, el sou municipal s'ha quedat més xic (cobrarà 600 €/mes). En resum:

1. ho veus, Boni?, el Víctor ha feit el miracle de cobrar dos sous públics al mateix temps;

2. el Víctor no s'ha de preocupar molla: és molt habitual que dels dos sous l'un siga més gran que l'altre, com saben prou bé els sastres de pantalons i els encarregats de gimnàs.
__________________________________________

A les 16:46
Amb el que ha aprovat avui el ple, el cartell de la campanya electoral...



...ha quedat al remat així:





Ara bé, el Víctor Orrit ha afirmat que, com que s'estima tant Tremp, hi dedicarà moltes hores, moltíssimes; de l'estimació que puga tindre a la Diputació de Barcelona i de les hores que hi dedicarà, no n'ha dit res. Y ahora puedes tú saber cómo se pueden cobrar dos bicocas a la vez, y no estar loco.



¡Pobra Diputació de Barcelona, que, a més de ser la cornuda, haurà de pagar el Vaginesil! L'orritada del segle, ja t'ho dic jo.
__________________________________________

A les 17:53

La Maria Pilar prenent possessió del càrrec de regidora este migdia, amb un "ho prometo per imperatiu legal".

D'acord, la foto m'ha eixit borrosa. Resulta que no heva activat el flash, que el zoom anava boig i que la definició tampoc eva l'adient. Tot tine una explicació: m'he posat nerviós. I m'he posat nerviós perquè per uns instants m'ha paregut que, en lloc de ser la Maria Pilar qui preneva possessió del càrrec, eva el Victor qui preneva possessió de la Maria Pilar. Que si "doncs jo te nomeno regidora per imperatiu moral, hihí, hahà"; que si "benvinguda al consistori, hihí, hahà"; que si Maria Pilar per ací, hihí, Maria Pilar per allà, hahà. No, si jo ja ho dic: al nostre Ajuntament hi haurà lego ajuntaments a tort i a dret, i de seguida mos acabarem tot el Vaginesil que puga pagar la Diputació de Barcelona. A veri si hi ha sort i enganyem una altra Diputació perquè vaja pagant el Prevíctor.

Ai, Sinyor! Igual que un crio, el Víctor! Perquè tot plegat eva per fer dentetes al Josep Ardanuy, que assistiva al ple. Al Víctor se li transparentava el pensament: "Ardanuy, a tu no t'ajuntava i a la Maria Pilar sí, xinxa garrinxa!" Com un crio!
__________________________________________

A les 18:25
Una altra cosa. Annuntio vobis gaudium maximum: Sant Venut Elpís Delamarisa! Rebentat de preu (90.000 €), és clar; però ja s'han venut el pis de la Marisa i hi haurà teca per als pobres magres gats municipals. No?


__________________________________________

A les 18:53
El ple ha aprovat el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb els vots favorables del PSC i del Pascual, i amb l'abstenció de CiU i d'ERC-SIP.

CiU s'ha abstingut perquè, segons ha dit la Maite Ramoneda, tot i que hi reconeixeven les millores, trobaven que hi mancava planificació. ERC-SIP s'ha abstingut perquè, en paraules de la Maria Pilar Cases, tot i que no és un POUM dolent, hi ha faltat participació, no s'ha parlat amb els vesins a qui s'heven denegat les al·legacions, la variant passa massa avorada al Pinell, hi ha una previsió de 700 habitatges en el que heva de ser terreny industrial, no s'hi contempla la continuació del Parc de la Font Vella fins al Pont de Sant Jaume...

El Boni (PSC) ha defensat el POUM i ha agraït la faena feita pels treballadors municipals que hi han participat. El Victor (PSC) ha volgut puntualitzar que no eva un POUM polític, sinó un POUM tècnic. El Pascual (???, ja explicaré el perquè dels interrogants) ha dit que no enteneva per què hi heva hagut reunions sobre el POUM fins anit.

O siga, que ja tenim POUM, pim-pam-poum. Va, tots alhora: pim-pam-poum!


D'esquerra a dreta, el Boni, el Víctor i el Pascual.
__________________________________________

A les 18:58
I me'n torno a l'IES de Tremp, que he de fer classe als del PPAS. A partir de les 21:30 continuo el post viu.
__________________________________________

A les 22:20
Continuo. Ara aclarisco per què en lloc d'escriure "Pascual (Reagrupament)" he escrit "Pascual (???)". Doncs perquè Reagrupament l'ha expulsat (ja tocava!) i el ple ha aprovat que passés a ser "regidor no adscrit". Els regidors coneixeven l'expulsió en el moment de votar? No. El Víctor Orrit s'ha negat a facilitat l'escrit que Reagrupament heva enviat a l'Ajuntament, i el Pascual ha dit que eva un escrit privat i que no pensava dir-ne res. O siga que este migdia els regidors han hagut de votar la requalificació pascualesca (de "regidor del grup municipal de Reagrupament" a "regidor no adscrit") sinse tindre'n la documentació. I això que el Joan Ubach (CiU) ha reclamat i rereclamat l'escrit. Res. Se veu que avui eva el dia de les orritades, i de les pascualades. Per sort, hi ha la premsa; i el diari Ara ha publicat esta tardi açò:
Reagrupament expulsa el regidor de Tremp que va donar l'alcaldia al socialista Víctor Orrit

Joan Pasqual passa a ser regidor no adscrit
Via Purnas. La resta de la notícia, al diari Ara (publicada avui a les 18:23).
Sinyor Pascual, vol declarar res?



Sinyors de Reagrupament-Tremp, que hi tinen res a dir vostès?... Ei!... Eooo!... ¿Hay alguien alguien alguien...?
__________________________________________

A les 22:26
Alerta! El ple d'avui ha aprovat la cessió d'uns terrenys perquè Vodafone hi instal·le un repetidor de telefonia mòbil. Els terrenys són a la vora del casc urbà. La Maria Pilar Cases (ERC-SIP) hi ha votat en contra.
__________________________________________

A les 22:55
El ple ha aprovat per unanimitat una moció que rebutjava tant les sentències del Tribunal Supremo contràries al català com la interlocutòria del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña que instava la Generalitat a complir les sentències. La moció municipal eva contundent, i la Sílvia Romero (PSC) l'ha llegit amb la convicció de qui fa anys que s'hi remena, en la defensa del català. L'enhorabona a la Sílvia i a la resta de regidors.

Ara bé, Sílvia, eixes sentències vinen de la sentència prèvia del Tribunal Constitucional, que se dicta perquè hi van recórrer el PP i el Defensor del Pueblo Enrique Múgica, que és militant del PSOE i va ser nomenat pel PSOE (i pel PSC?, també, també). Ara bé, ara bé, Sílvia, el PSOE ha presentat un recurs contra l'Aranès. Ara bé, ara bé, ara bé, Sílvia, astí tins la placa placa, que és de competència municipal:


Foto presa el dimecres 3 d'agost de 2011 a la cruïlla Magistrat Saura / Avinguda d'Espanya.
__________________________________________

A les 23:55

D'esquerra a dreta, el Víctor Orrit tot ell.

En fi, això ha sigut tot. Molta sort, Maria Pilar, per imperatiu moral, hihí, hahà. :)

The End

***
Tot allò que he anat escriuint al blog