dissabte, 11 de juny del 2011

Post viu del Pascualsday

00:00
Introibo ad altare Dei. Benvolguts germans en la fe, comencem este Pascualsday amb un minut de silenci.



Falten 12 hores perquè el Víctor Orrit siga Alcalde de Tremp gràcies al pacte PSC-Reagrupament.
Die Meeeeister, diiie Beeeesten,
les meilleurs equiiiipes, the chaaaaampiooons.


Iep! No, el Sirvant no.
__________________________________________

00:09
Me diuen que la nova "direcció" (sic) de Reagrupament Tremp està en estos moments fent unes birres amb alguns conspicus socialistes trempolins. Açò acabarà en casament, de penalti. Ja t'ho dic jo.
__________________________________________

00:45
M'he feit un te, me l'he pres i ara me poso a llegir un poc La ninfa inconstante, novel·la pòstuma de Cabrera Infante. Coi d'home, sempre amb els seus jocs de paraules: esmentar novel·la i autor mos obliga a fer un rodolí. Novel·la amb nostàlgia havanera, la nostàlgia per L'Havana que sempre va arrossegar d'exili en exili, el pobre Cabrera Infante.

I, mentrestant, me quedo sinse roda de premsa. M'agradaria veri una roda de premsa en què Joan Pascual expliqués les ragons del pacte. He dit una roda de premsa, amb preguntes; no una declaració, escrita per altri, llegida davant la premsa. Amb preguntes, amb preguntes.

Una pregunta possible:

"Per què s'ha desdit vostè de l'acord de govern que heva conclòs amb CiU i ERC-SIP?"

Algunes respostes probables:

1. "Eeeeeh, aaaaah."

2. "No ho sé, no ho sé; ho va decidir l'assemblea."

3. "Jo no vaig signar res amb CiU i ERC-SIP. No trobareu cap paper amb la meua signatura on hi haja el que vam acordar, que sic molt espavilat jo."

4. "És que jo... l'Aleix... el Carretero... el Barbal... l'Amadeu... el de Torrelameu i el que balla amb un sol peu."
(Nota: catalanització de la popular excusa castellana "Yo... él... el otro... Maroto y el de la moto")

5. "El PSC és la llista més votada i sempre hem pensat que hèvem de governar amb la llista més votada; però, com que mos avorrívem, vam fer un acord de govern amb CiU i ERC-SIP concretant-ho tot (POUM, problema de la privatització de l'aigua, Terreta sobirana, suport municipal al sobiranisme català, auditories dels comptes i del deute, suport al Correllengua, publicació dels sous de regidors, nou sistema de relació amb les associacions, repartiment de regidories...). Bah, jocs per passar l'estona mentre arribava el dia de votar pel PSC."

Bé, a llegir Cabrera Infante.
__________________________________________

02:35
Està molt bé la novel·la. Com passa sovent a casa Cabrera Infante, la vista no allarga guaire, però l'oïda és excel·lent: li costa descriure els espais, però mos regala els mil matisos de la llengua havanera.

Ei, que la novel·la (La ninfa inconstante) no és cap al·lusió al Joan Pascual. Ell, d'"inconstante", en tine molt, d'acord; però, de "ninfa", no en tine res. Si ell és nimfa, jo sic ballarina del Bolshoi.
__________________________________________

02:50
Rondinaire m'acaba de deixar este comentari al post "Felicitacions, condols i corrandes de l'acord de govern":
Ho, ho, ho!!! cerco info a la www sobre el sorprenent acord de rcat amb el soe a tremp i trobo que ets a l'activisme polític independentista pallarès. mai deixaràs de sorprendre'm. salut i sort! (i cagon tot que rectiquin els reagrupats pel càrrec, tan mal parlar de l'erc- merescut s'ho tenien també- i ara tornen a fer alcalde l'orri, buff, kins tius)
Rondinaire! Hosti, Rondinaire! Quant de temps! Vaig conèixer Rondinaire a internet ("conèixer" és exagerat, no sé ni el seu nom) en l'època en què els ordinadors anaven amb pedals i no existiven ni els facebooks ni els twitters. A la vegada, els blogs acabaven de nàixer i la cosa més 2.0 que existiva even els fòrums; i amb eixes ferramentes anàvem tirant. Rondinaire, Esparver, Guineu, Fra Gombau, El Noi del Sucre, Revotua, Cat1714, jo... Astí està el grup que va desencadenar la guerra contra la FACAO per terra, mar i fòrums-blogs. Salut, Rondinaire, i llarga vida!
__________________________________________

02:51
A dormir. Bona nit a tothom. Demà al maití, més.
__________________________________________

08:05
Bon dia a tothom. Mentre me preparo un earl grey de la marca Hampstead, me faig una pregunta: què és el pacte PSC-Reagrupament?

És... un pacte d'esquerres, és clar. Ah, no: a Reagrupament hi ha gent de dretes i gent d'esquerres. Doncs... un pacte nacional! Tampoc: les nacions del PSC i de Reagrupament no són les mateixes. Ja està, és... un pacte de persones! Mmmmmm... Mmmmmm...
persona

1 f. [LC] Individu de l’espècie humana. Hi ha lloc per a vint persones. És una persona de bé. Ho he sabut per una persona amiga. El pare és una digníssima persona. És una persona intractable. Llavors intervingué en la disputa una tercera persona.
2 [LC] bellíssima persona Persona plena de bones qualitats morals.
3 [LC] ésser una persona de paraula Tenir paraula. Dona de paraula. Home de paraula. Persona de paraula. Gent de paraula.
Font: Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans
Mmmmmm... Mmmmmm... L'earl grey Hampstead està collonut! Mmmmmm!


__________________________________________

09:01
Avui des de la terrassa encara no puc veri ni Terradets, ni Comiols, ni la torre de Montllobar. Les restes esfilagarsades de boira me'ls tapen. D'ací a poc no en quedarà ni un bri, de boira; perquè, tot i que fa fresca, açò marca que avui tindrem un Sol que espetegarà. ¿Ixco i compro ronyons per a esmorzar, per mor de celebrar el Pascualsday com cal? No, preferisco reprendre la lectura de la novel·la de Cabrera Infante.
__________________________________________

10:37
Deixarem La ninfa inconstante i anirem a la dutxa.

Cal reconèixer que el Víctor Orrit en sap un niu. L'admiro, de debò. L'admiro com admirava jo de jove un conegut meu que eva capaç d'entrar sol a qualsevol discoteca i eixir-ne acompanyat al cap d'una hora, a tot tirar. "Manel", me diva sempre, "no hi ha cap secret: el bon CAMPAMENTADOR s'ho CAMPAMENTA tot, sinse manies". I mira que el xicot eva fieret, fatet i baixet. Doncs així és el Víctor. Ei, a veri, estic parlant del seu capteniment: voleva dir que, al llarg dels anys, el Víctor també ha CAMPAMENTAT amb tot allò que se li ha posat al davant, sinse cap mania: Grup Independent, PP, Unió Democràtica, ERC... i, ara, Reagrupament. Jo, per si de cas, quan me'l trobo procuro avorar l'esquena a la paret; però l'admiro.
__________________________________________

11:12
Me'n vaig al Llac Negre, que hi he quedat amb el Josep Miró per prendre un beure i anar després al ple de l'Ajuntament.
__________________________________________

15:05
Ja he tornat del ple i de l'aperitiu. Dinaré i després explicaré com ha anat tot. De moment, dos coses: la primera, esperable, és que el Víctor Orrit és el nou (nou, no guaire) alcalde de Tremp (amb el vot favorable del PSC i de Reagrupament); la segona, no tan esperable, és que, com ho diria.... No puc, no puc, que se m'escapa el riure. Doncs resulta que... D'això... Que el Joan Pascual (de Reagrupament), com que no en teniva prou amb donar l'Alcaldia al PSC, ha jurat fidelitat al Rei, a la Constitució Espanyola i a l'Estat Espanyol!!!. Ni "ho prometo" ni CAMPAMENTOS en vinagre: "Juro", ha dit el tio. I ni "per imperatiu legal" ni res: "Juro" i prou, amb dos CAMPAMENTOS. Visca l'independentisme friki!. Després, més.
__________________________________________

16:22
He dinat. A veri, tornant al tema del "Juro", encara no me'n sé avindre. Me'n faig creus, me'n faig Aleix Creus. L'Aleix s'ha llevat i se n'ha anat del ple quan ha sentit el "Juro" del Joan Pascual; no m'estranya molla que fa uns dies dimitís l'Aleix. Jo crec que, si al Joan Pascual l'hessen feit jurar avui lleialtat als Principios del Movimiento Nacional, també els hauria jurat lleialtat. I en això hauria sigut coherent. No ha jurat lleialtat al Rei? Doncs a jurar tot el que ha jurat el Rei, no?


__________________________________________

16:45
Diàleg de dos trempolins:
-Mira, aquells d'allà són uns reagrupats.
-Uns reagrupats? Uns arreplegats és el que són.
-Home, jo ho diva perquè són de Reagrupament.
-Jo també ho diva per això.
__________________________________________

16:55
Senyors, encara rai que hi ha algú amb seny a Reagrupament. Un poc tardi tot plegat, però què hi farem:
11 juny 2011

Autor: Junta Directiva Nacional

Des dels nostres orígens Reagrupament ha representat la lluita per la independència de Catalunya i la regeneració democràtica del nostre país.

És des d’aquestes premisses, que hem de manifestar el nostre total rebuig davant la decisió del Regidor electe per Reagrupament a la localitat de Tremp, Joan Pascual, al pacte acordat amb el PSC per obtenir el govern local.

Les dinàmiques locals poden justificar pactes diversos, però vincular el vot a favor d’un candidat a l’obtenció d’un càrrec retribuït representa contradir els fonaments que han justificat el projecte de Reagrupament des del primer dia. Més encara quan l'alcalde escollit fa més de vint-i-cinc anys que és a l’Ajuntament i representa la cara més espanyolista del PSC, tal i com demostra la seva actitud inexplicablement contrària a la celebració de la consulta sobre la independència a Tremp.

És per això que un cop constatada la votació d'aquest regidor i desprès de diversos intents de la Junta Directiva de Reagrupament per tal que la reconsiderés, manifestem que,

Reagrupament no se sent representat pel regidor de Tremp, Joan Pasqual, desprès de votar a favor del candidat del PSC com a alcalde i li demanem que torni l'acta de regidor al no representar els principis de l'organització per la qual va ser escollit.

Junta Directiva Nacional
Reagrupament
Font: Reagrupament
_________________________________________

17:20
Telegrama obert a la gent assenyada de Reagrupament-Tremp:

gent assenyada Reagrupament-Tremp Pascual juro i rejuro stop Pascual Paquita la del Barrio stop Pascual yenka stop gent assenyada Reagrupament-Tremp Pascual necessita un stop stop
__________________________________________

17:40
Ui, la Mir acaba d'arribar d'Olot. Què tal? Bé, i tu? Molt bé. Muac. Muac. Slurpssmuacslurps.
__________________________________________

17:56
CAMPAMENTOS
__________________________________________

18:12
CAMPAMENTOS
__________________________________________

18:28
CAMPAMENTOS
__________________________________________

18:40
Ei, que ja fem tardi a la reunió de l'Assemblea Nacional de Catalunya. Eva a les 18:30. Ara mateix eixim de casa.
__________________________________________

22:12
Marxem cap a Benavarri. És la festa major. "Allà dalt, a Sant Medardo, / ny'ha hi un cassolet d'arròs; / no lo hi digas a ninguno /, que mo'l minjarem entre els dos."

I ara hauria de tancar el Pascualsday d'una forma adient; per exemple, tal com acaba el Bloomsday. I com acaba el Bloomsday? Doncs amb el monòleg desfermat de Molly, esposa del senyor Bloom. D'acord. Acabaré amb un monòleg desfermat del Víctor Orrit, esposa del senyor Pascual.

"coi de crio coi de món ara volen que dimitisca els de la direcció no la direcció no com se diu? la... la.. la Junta Directiva Nacional de Reagrupament això que dimitisca que renuncie a l'acta de regidor coi de crio per què ha dit "Juro"? que li costava ser un independentista normal? però no coi de crio va i diu "Juro" ben fort agafant el micro com si anés a cantar una cançó coi de crio si dimiteix entra el Carretero i a eixe no l'entabano ni amb quaranta Sirvants ah sirvant sirgant hahahaha quin fill de CAMPAMENTA el Manel coi de crio si no dimiteix l'expulsaran de Reagrupament i jo estaré governant amb un trànsfuga mala imatge per a jo mala imatge me cago en la CAMPAMENTA d'oros què faig? què faig? ei mira millor que no dimitisca i governaré amb un trànsfuga sí mala imatge? m'és ben igual! governaré sí i d'ací a quatre anys puntada de peu al cul del coi de crio i aire sí sí Yes Yes Yes? hi és? que hi és el Pascual? ei xavalote com va tot? tu no dimitisques eh? ànims home tots te donem suport! sí sí ja ho arreglarem tot adéu adéu! au coi de crio i d'ací a quatre anys cop de peu al cul i aire sí sí"

The End

Etiquetes de comentaris: , , , , ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog

3 Comments:

Blogger Xavier Borràs said...

S'ha intentat fins a l'últim moment, però ens hem trobat amb un caragirat.

Reagrupament expulsarà el regidor de Tremp

A més d'obrir-li expedient a Joan Pasqual, li demana que torni l'acta per haver donat l'alcaldia al PSC

http://www.naciodigital.cat/noticia/25780&passaact=1

11 de juny, 2011 16:58  
Anonymous Anònim said...

Poc que sabeu perdre.....els tips de riure que ens fem la gent del carrer amb els polítics encabriolats quan han perdut!! buscant excusas "por doquier" que dirien en castellà

12 de juny, 2011 10:53  
Blogger Manel Riu said...

Xavier Borràs,
Gràcies, Xavier. La reacció de la Junta Directiva de Reagrupament és d'agrair en un món, el de la política, en què molts camins se fa el que siga per tocar poder. Ara caldrà veri el grau d'honestedat política de Joan Pascual.

Anònim portaveu de "la gent del carrer",
Vous avez tout à fait raison, monsieur le Porte-parole des Gens de la Rue.

12 de juny, 2011 22:55  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal