dijous, 9 de juny del 2011

Carta oberta al senyor Josep Maria Sirvant

Senyor Josep Maria Sirvant de Reagrupament,

Ahir dimecres, a la porta del Mos de Tremp, va tindre vostè la deferència d'adreçar-me unes amables paraules. Tan amables van ser les seues paraules que avui mateix he subscrit una assegurança que cobreix tota mena d'accidents personals. Però anem al cas: que si jo per internet l'heva anomenat a vostè Sirgant en lloc de Sirvant, que si sí que si no, que si al tanto que vine de canto. Aclarim-mos. Tal vegada vostè ho diva per açò:


"L'acord l'ha feit treballant",
diuen uns quants del Pascual;
però qui ho sap diu, com cal,
que l'acord l'ha feit sirgant.
"Sirgant" amb "g" és elegant:
no hi vulgueu fer correccions.

Els uns fan ferri amb bastons;
i els altres, fusta a la farga:
a Tremp tothom la sap llarga
després de les eleccions.
Fixe-s'hi bé, senyor Sirvant: "l'acord l'ha feit sirgant". Això vol dir que l'acord, a Tremp, PSC-Reagrupament l'ha feit el Joan Pascual a còpia de sirgar, pencar, trescar. No hi diu "l'acord l'ha feit Sirvant", perquè això significaria que l'acord PSC-Reagrupament l'hauria feit vostè. Quina animalada, per favor!

Recapitulem: el divendres 3 de juny hi heva un acord de govern a Tremp entre CiU, ERC-SIP i Reagrupament; però el dilluns 6 de juny a la nit Reagrupament va anunciar que pactaria amb el PSC. ¿He de pensar que vostè, senyor Sirvant, va entabanar el pobre Joan Pascual durant el cap de setmana i que el va conduir guairebé per l'orella a l'Ajuntament, on els socialistes Víctor Orrit, Bonifaci Colomina i Teresa Montanuy esperaven delerosos carn tendra? ¿He de pensar que entre eixos tres mosqueters i vostè, en el paper de D'Artagnan, van ensarronar, acollonir, engalipar, esporuguir el Joan Pascual fins al punt d'eixir l'home d'astí decidit a pactar amb el PSC? ¿He de pensar que el dilluns 6 de juny va remoure vostè cel i terra per tal de portar a l'assemblea de Reagrupament tota una tropa d'amics, parents i coneguts de vostè disposats a votar a favor del pacte PSC-Reagrupament? Au, va! Com he de pensar tot això de vostè?

O siga que el vers no pot significar pas "l'acord l'ha feit Sirvant". Home, ni que l'acord fos la Champions League i vostè fos un dels patrocinadors principals!



Que no, que no. I ara!

De tota manera, senyor Sirvant, per mor que vostè estiga ben tranquil i que la meua asseguradora no m'haja de pagar un costós tractament per politraumatisme, me comprometo a no dir mai més cap de les següents paraules:
sirgant, intoxicant, intrigant, degradant, traficant, culminant, pactant, signant, tufejant, repugnant, al·lucinant
Atentament,

Manel Riu Fillat

P. S. Suggerència de resposta, per utilitzar preferentment de maitinada els caps de setmana: "Riu Fillat? A més a més, se diu Fillat el molt cabr...? De Fillat, res; un fill de... és el que és. Càgon tot!"

Totes les corrandes

Etiquetes de comentaris: , , , , ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Simplement genial, va parir, q bo.

17 d’agost, 2011 14:29  
Anonymous Anònim said...

La moderació de comentaris s'ha habilitat. L'autor del bloc ha d'aprovar tots els comentaris....

Això ja ho diu tot...

19 de febrer, 2012 23:33  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal