diumenge, 14 d’agost del 2011

Les temptacions del dimoni

L'estiu avança, el mal oratge arriba, les faldetes s'allarguen, les temptacions del dimoni s'escurcen, les rebequetes apareixen, les temptacions del dimoni desapareixen, ai! Els alcaldes fan vacances, els tinents d'alcalde fan veri que fan d'alcaldes, els Barça-Madrid tornen, Chanquete ha muerto, el final del verano llegó y tú partirás. Però encara mos quedaran les morenors. Els bonics morenos guanyats a còpia de sacrifici horitzontal (veges tu, no només les dones que fumen han de fer sacrificis horitzontals); o a còpia d'espontaneïtat vertical: el moreno paleta (amb senyals de samarreta imperi), el moreno camioner (amb el braç esquerre torrat i el dret com cul d'Iniesta), el moreno socorrista (amb franja blanca entre el torterol i els dits del peu), el moreno Primer Tinent d'Alcalde (amb renegror intensíssima).

Sí, el moreno Primer Tinent d'Alcalde. I és que el pobre Joan Pascual s'ha passat un patac de dies al carrer. No perquè l'hagen feit fora de l'Ajuntament (impossible, "l'acta de regidor és meua, només meua, el meu tresor", i ni els hòbbits reagrupats han pogut prendre-li l'acta); no, s'ha passat uns quants dies al carrer perquè, fent veri que feva d'Alcalde en funcions, no s'ha perdut cap funció: ni les funcions de teatre ni les de música militar ni les del que fos. Al maití (mirava) regar els àrbels, al migdia (feva) repartir multes, a l'hora baixa (donava ordre de) penjar una pancarta, al vespre (mirava de) goir del cinema a la fresca sinse podre goir de la fresca del cinema (massa cansat i massa casat). De tantes hores al carrer, s'ha mascarat que és un contento. En alguns moments, el vedeva i pensava: "O el Víctor torna lego de les vacances o a este home li agafarà una insolació".

La qüestió és que el Joan Pascual està moreno, i guapot. Res a veri amb la fila que fa als cartells que queden a la façana de l'antic bar Nadal, entre la carnisseria Pociello i l'Ajuntament:


Així apareix el Joan Pascual a eixos cartells, encara pitjor que als que rauen al cap del Passeig.

Reagrupament, atreveix-te! Reagrupament, atreveix-te a retirar-los, coi, que ja s'han escolat tres mesos des de les eleccions municipals i fan llord! Jo per mi que, si no els retiren, és perquè el PSC els els ha amprat per mor de servir-se'n a la campanya de les eleccions espanyoles. Posaran el Zapatero (acompanyat per la Teresa Montanuy) davant d'eixos cartells i dirà al Pascual, tot mirant-lo de fit a fit,...


"Pascual, apoyaré la reforma del Estatuto de Cataluña que apruebe el Parlamento de Cataluña."

En resum, tenim un Joan Pascual moreno, pinxo, guapot i rejovenit; mentre que als cartells ix pàl·lid, deteriorat, fieret i envellit. Ara hi caic! El Joan Pascual és el nostre Dorian Gray! Dorian Gray, com el Joan Pascual, se conservava eternament jove mentre la seua imatge en un quadre s'anava degradant. Per aconseguir-ho, va cedir a les temptacions del dimoni i li va vendre l'ànima. El Dorian Gray, dic; no el Joan Pascual, que el Víctor Orrit no és pas el dimoni, crec.

La tardagó s'anuncia, les temptacions del dimoni augmenten, l'ètica política minva.

Etiquetes de comentaris: , ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog

10 Comments:

Blogger Mr. Marc Vilanova said...

Tampoc és étic dir Hòbbits reagrupats, parla amb respecte de la gent de CARRETERO al Joan Pascual el que vulguis, però som 3786 els que no t'em fet res.
SALUTS DES DE vILANOVA.

14 d’agost, 2011 21:59  
Blogger Manel Riu said...

Mr. Marc Vilanova,
Valga'm Déu, valga'm Déu! On és la falta de respecte a Reagrupament? Què tinen de dolent els hòbbits? A veri:

Història 1. Gollum s'apodera de l'anell ("l'anell és meu, només meu, el meu tresor") i el hòbbit Frodo no pot aconseguir que el torne.

Història 2. Pascual s'apodera de l'acta de regidor ("l'acta és personal, és meua i no tinc cap obligació de tornar-la", va dir a un ple) i els reagrupats no poden aconseguir que la torne.

Contar la història 2 mitjançant la història 1 és un recurs ben tradicional ("al·legoria" en diuen) i res més. Ara que, si no se sap que "hòbbit" no és cap insult, malament rai. Això me recorda un cas real:

—Ha vingut l'Alcalde Pedani de Vilamitjana.
—Per què li dius Pedani? Tampoc no cal que l'insultes!

15 d’agost, 2011 02:53  
Anonymous Anònim said...

La gent del Carretero s'ha trovat el que volia, volia un home de palla i els hi ha cremat el paller. No em sembla be el que ha fet el Pascual, però, alguns tenen el que s'han guanyat, es evident que parlo dels de reagrupament.
Que som un poble petit i tots ens coneixem

15 d’agost, 2011 11:09  
Anonymous Anònim said...

Ara es un bon moment per preguntar alnostre benvolgut i benpagat ajuntament. Com està el tema del POUM? a lo millor com que ara no hi es l'alcalde en podria sortir un de coherent.
Miseria, porca miseria.

15 d’agost, 2011 11:17  
Anonymous Anònim said...

Podriem preguntar al nostre amic Pascual si que pensa fer amb la AGBS. Seguira l'ideari del seu antic partit? agafarà el del partit acollidor? es fara un ideari a mida? No sabrà, no contestarà? es farà caporal furriel? i que farà l'amic Victor davant aquestes possibilitats?
continuarà... això si que es un serial.

15 d’agost, 2011 11:26  
Anonymous Anònim said...

El dia quels reagrupats de Tremp facin una reunió i prenguin l'acord de demanar al regidor del grup municipal de Reagrupament a Tremp que retorni l'acta, o que plegui, o el que sigui, i aquest no acati el mandat, llavors podràn dir que aquest regidor no segueix el criteri del partit i llavors potser algú els creurà. De moment això no ha passat i ell actua seguint les directrius de la darrera "assemblea" que van fer.

15 d’agost, 2011 14:27  
Anonymous CARALLOT said...

Veig que continua aven-ti una mica de mar de fons... l'atardor sera mogudeta??

15 d’agost, 2011 23:22  
Anonymous Anònim said...

molt bona les compracions dels PSC Reagrupats de Tremp. Però com sempre succeeix a Tremp us heu oblidat de la visita colonial que va fer al Sopar de la Terreta: va anar acompanyat del guardaesopatlles, es va atipar i se'n van anar.
Boni and Clyde visiten la Terreta. I paga la gent de la Terreta, que els de l'Ajuntament ja paguen prou.

16 d’agost, 2011 13:54  
Anonymous catxondo said...

El Boni quetorni a la feina, no us heu adonat que l'atur augmenta, es urgent que torni a la feina.
última noticia.
"Los funcionàrios de la OTG (antiguo INEM) van a ser movilizados una vez que el paro alcance el 22%". evidentment es necessari que torni.

16 d’agost, 2011 21:50  
Anonymous Anònim said...

amb la freixura se'n fan chirelles, amb la mala freixura, males chirelles.

16 d’agost, 2011 21:51  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal