dilluns, 28 de novembre del 2011

La catedral de La Lira

NmgrcrgpFillcmgrcperitSant, amén.

Estimats germans en la fe de Joystick,

Divendres passat se va inaugurar la catedral de La Lira. Quin tros de catedral! Farà bon servici a la nostra comunitat en tota mena de misses teatrals, cinematogràfiques, musicals...


Fotos de l'interior de La Lira preses divendres passat quan en va eixir la gentada que hi heva.

Oh, germans, goïm-mo'n i manifestem la nostra gaubança! I felicitem el Víctor Orrit, el Bonifaci Colomina i la Sílvia Romero, que han menat el projecte els darrers quatre anys amb mà ferma fins obtindre per a Tremp un temple de categoria (graderia retràctil, escenari modificable, funcional teler de llums i telons, cabina de projeccció amb tecnologia punta...). Nogensmenys, felicitem també —com així ho va fer en el seu discurs l'arquitecte de l'obra, mentre el Víctor callava i se lliurava un cop més a l'aracnofília de trebol— els alcaldes Miquel Verdeny i Joan Ubach, i els regidors Miquel Abrantes i Josep Ardanuy. En períodes anteriors, tots quatre van impulsar el projecte, en van viure els primers plànols i van cercar (i trobar) subvencions per finançar-lo.

Germans, si no heu visitat la catedral de La Lira, visiteu-la. I no oblideu de resar el nou Via Crucis que l'Ajuntament ha tingut la delicadesa d'instal·lar entrant a la dreta, a la primera capella. D'antuvi, pareix un mer seguit de vuit cartells de cine; però en realitat són les vuit estacions de la Via Dolorosa de Nostre Senyor Víctor. Fixeu-tos-hi bé quan hi aneu, benvolguts germans.

Primera estació. El Víctor perd la majoria absoluta, però vol tornar a ser Alcalde.



Segona estació. El Víctor pedala per aconseguir l'Alcaldia, ensopega amb un xiquet perdut, el puja a la bicicleta i li promet que l'Ajuntament sirà per a tots dos un cinema paradisíac.



Tercera estació. El Víctor, com a bon Senyor dels Anells, comparteix el tresor, el meu tresoooor, amb el xiquet perdut.



Quarta estació. El Víctor cobra també de la Diputació de Barcelona i ningú no li toca els sous.



Cinquena estació. El Víctor dicta ordres, engega a dida el Marc Miró i fa fora quan li peta el Josep Ardanuy. El gran Víctor.



Sisena estació. El Víctor rep la nova regidora, la Maria Pilar, amb sensuals reverències, somriures de seductor i atrevides contorsions.



Setena estació. El Víctor, en un agosarat acte de pirateria, obtine un bon botí: una càmera fotogràfica (bandido!) i uns sucosos impostos municipals.



Vuitena estació. El Víctor... El Víctor... Eeeeh... El Víctor, punt.



Novena (i provisional, esperem) estació (o subestació elèctrica). El Víctor, davant la manca de transformador elèctric a La Lira, troba un generador i l'instal·la a la vorera perquè la catedral tinga llum suficient el dia de la inauguració.



Germans, preguem. Oh, Joystick, tu que ho pots tot sobre els transformadors i els generadors, procura que el Víctor no continue mancat de projecte transformador per a Tremp o, si més no, concedeix-li la llum suficient per inaugurar el camí regenerador de la moral política trempolina, perquè per ara el més calent és a l'aigüera. NmgrcrgpFillcmgrcperitSant, amén.

***
Tot allò que he anat escriuint al blog

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

cullons!!!!!!

que posin una torre de la MAT a la plaça catalunya i enchufin directe..

30 de novembre, 2011 19:04  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal