dimecres, 9 de novembre del 2011

Post viu del Piratasday

A les 00:01
Comença el post viu del Piratasday. A les 13:00, ple municipal a Tremp (hi aniré i en parlaré a este post); ara, l'arribada dels pirates.


És una obra de teatre musical? No, és la presentació de la comparsa anomenada Los Piratas (Carnaval de Cadis, 1998). Música i lletra de Martínez Ares. Música interpretada només amb tres guitarres, un bombo, una caixa i veus. Ni l'autor ni els músics ni els cantants són professionals de l'espectacle: per carnaval són comparsistes; la resta de l'any són paletes, botiguers, aturats, carters, treballadors de les drassanes... "A Tremp ha arribat un barco pirata, pirata, pirata, pirata! Tremoleu!"
__________________________________________

A les 00:05
Per cert, pareix que el capità pirata de Tremp tine un nou nom.


Notícia apareguda a l'Heraldo de Aragón (octubre de 2011) i recollida al blog de Sapeira.

Una ampliació, per si l'el·lipse roja no se veu bé:



Vicente Orri i ja està? En tot cas siria Víctor Orrit, àlies Vicente Orri, capità pirata de Tremp. El "Vicente" li vindria per allò de "Vicente, culo caliente", o per allò de "¿De dónde cobra Vicente?, de donde se pueda mamar de la ubre fácilmente". I on se pot xuclar de la popa fàcilment?; doncs a l'"Orri" de la Diputació de Barcelona. Per tant, el malnom de Vicente Orri li escauria prou. A més, la popa també és la part del radere d'un barco (pirata o no pirata); és a dir, el cul del barco (caliente o no caliente). I... quemsejó! Víctor Orrit, àlies Vicente Orri, i punt.
__________________________________________

A les 00:15
Deixem el Vicente i parlem un poc de teatre. Perquè la nova obra de teatre de la companyia trempolina Mai Tant, Pol i les mongetes màgiques, paga la pena. Este n'és el tràiler:



El text, els titelles (estris de cuina antropomòrfics) i la dramatúrgia són de Blai Castell i Pau Castell; els decorats els ha construït Artur Boneta; els actors i manipuladors de titelles són Blai Castell i Sandra Mateu. Se va representar a la darrera Fira del Codony i se tornarà a representar a Tremp el proper 3 de gener. Una enginyosa obra molt recomanable.
__________________________________________

A les 00:25
Bé, haurem d'anar-mo'n lego a dormir, que el ple de demà pot ser esgotador. Només una cosa més: les eleccions del 20 de novembre.

Molts catalans votaran per Rajoy perquè pensen que un dia més de Zapatero i/o Rubalcaba resultaria inaguantable. Uns altres votaran per Rubalcaba perquè pensen que quatre anys de PP i/o Rajoy resultarien inaguantables. Un bon sarpat votarà per CiU perquè pensen que tant se val aguantar l'un com aguantar l'altre, la qüestió és aguantar i "Oh, què hi vols fer?". Jo, com que no aguanto ni el Rubalcaba ni el Rajoy, com que tampoc no sic un dolent dolent que vulga que els pobres madrilenys hagen d'aguantar el Duran i Lleida i com que no aguanto continuar dins d'Espanya, m'aguantaré la gana electoral i seguiré una dieta electoral equilibrada. O siga que respectaré la piràmide de la votació saludable i votaré Esquerra Republicana (que síííííí, que els d'Esquerra, aiai!, van junts amb els de Reagrupament, aiaiaiaiai!; però el Pascual ja està expulsat, uf!).



Algú pot pensar que un paio arredonidament formós i llustrós com jo no pareix guaire capacitat per seguir cap dieta. Iep! Alto les seques (i les grasses)! Jo seguisco des de fa temps la dieta del cucucoc, que és com la dieta del cucurucho, però en català i al revés. Home, que La Seu d'Urgell cau molt lluny; i les carnisseries de Tremp, molt a prop! En resum:


A l'esquerra, els efectes de la dieta del cucucoc en la meua humil, formosa i llustrosa persona (el cocodril del jersei no me l'he cruspit perquè sa carn no és mengívola, i tampoc no me l'he... no fotem, que La Seu no cau tan lluny!); a la dreta, els efectes de la dieta electoral equilibrada (la saludable República Catalana Independent del Sí d'Esquerra Republicana).

Encara hi haurà bell independentista que votarà CiU ("Oh, què hi vols fer?"). Són coses que passen; sí, prou. Jo tiniva un amic que diva que li agradava el vodka amb taronjada i, per això, sempre preneva Beefeater amb Fanta de taronja, fins que va descobrir que el Beefeater eva ginebra. Amics independentistes, no prengueu CiU amb Fanta de taronja, coi!
__________________________________________

A les 01:03
Pareix que el barco pirata no ha arribat encara. Si més no, al carrer de Pau Casals fins fa un minut no s'hi vedeva cap moviment sospitós.



Bona nit. Al maití, més.
__________________________________________

A les 07:50
Com diria Dolores de Cospedal, Bon dia a totholom! I més Cospedal:
Cospedal assegura que el PP "estima Catalunya"

"El PP estima Catalunya", ha reclamat la secretària general del PP i presidenta de Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal, durant el míting central del PP a Badalona. D'aquesta manera la secretària general del PP ha replicat als partits que asseguren que votar els populars és votar en contra de Catalunya. La dirigent del PP ha lamentat que se'ls vulgui "deixar de costat" i se'l consideri un partit anticatalà. "A Catalunya som com el te. Com més bullint i calenta s'hi tira l'aigua més fort es fa", ha etzibat.
Fragment de la notícia publicada pel diari Ara el 6 de novembre de 2011.
Jo també t'estimo, Cospedal. Eixe cos teu el pedalaria jo com si pugés i baixés el Tourmalet: pedals cos per dalt, pedals cos per baix, ains! I a prendre pel sac la dieta del cucucoc i La Seu d'Urgell. "A Catalunya som com el te, com més bullint i calenta..." Calla, calla, Cosperbaix. Ah, el te, sí; el te earl grey Hampstead de cada post viu. Ara me'n preparo un.



I després, a la dutxa, freda, ains!
__________________________________________

A les 08:43
Ei, Mir, que ho he dit en broma això de pedalar amb la Cosperdalt i engegar a prendre pel sac La Seu d'Urgell. Per favor! Eva una broma innocent, com la de Peces Barba (PSOE) sobre els bombardejos de Barcelona. I, si convine, te demano disculpes, com va fer ell l'endemà a la seua manera: "No se puede bromear sobre el bombardeo de Gernika; pero sobre los bombardeos de Barcelona ya es otra cosa".

Guarda si la Carme Chacon haurà sentit cosseguetes cosperbaix tot escoltant cosperdalt les declaracions del Peces Barba?


D'esquerra a dreta, Peces Barba (del PSOE) i Carme Chacon (candidata del PSC per Barcelona; no, del PSOE; no, del PSC; no...).

"Quien quiera a Peces que se moje el culo." Cert. Me'n vaig cap a l'IES de Tremp.
__________________________________________

A les 10:58
És l'hora del pati. I la Teresa Cunillera? Haurà notat bella cosa la Teresa Cunillera sentint el Peces Barba?


D'esquerra a dreta, Teresa Cunillera (candidata del PSC per Lleida; no, del PSOE; no, del PSC; no...) i Carme Chacon (candidata de quemsejó).
__________________________________________

A les 11:59
Arriba l'última classe; després, cap al ple. I el capità pirata? Haurà muixat les calces ell?


D'esquerra a dreta, l'home amb atributs (dos sous) Víctor Orrit, àlies Vicente Orri (Alcalde del PSC a Tremp; no, assessor a la Diputació de Barcelona; no, assessor del PSOE; no, Alcalde de la Diputació de Tremp; no, capità pirata del PSOE a la Barceció de Diputalona; no...), i Carme Chacon (candidata, punt).
__________________________________________

A les 15:46
Arribo ara del ple, i sí. Que sí que ha arribat al ple trempolí el barco pirata, comandat pel seu capità Víctor Orrit, àlies Vicente Orri. Eva d'esperar. En l'abordatge, la tropa pirata ha arramblat tot el que ha pogut: IBI, taxes d'obres menors, inversions de l'aigua, taxes de casament... Amb efectes per al 2012. Vaja, que el 2012 mos buidaran els bolsons ben buidats.

Però jo per mi que el capità pirata ho trobava massa lluny això de cobrar el botí l'any que vine i n'ha volgut prendre una part avui: la meua càmera fotogràfica. En un agosarat acte de pirateria me l'ha furtat! Així com sona. Absolutament cert. Ho explico. El ple heva acabat i jo heva eixit a fumar sinse recordar que a la sala de plens hi tiniva la càmera. Llavors el David Marín, periodista de l'Avui, ha eixit de l'Ajuntament i m'ha dit: "Que eva teua la càmera que hi heva a una cadira?; sí?, doncs l'ha agafat l'Alcalde". Aiaiaiai, el capità! He anat cap a la porta de l'Ajuntament amb els talons tocant-me el cul i m'he trobat de lloros (lloros pirates) amb el Víctor: "La càmera?; ah, eva teua?; me pensava que eva de la Laia i l'he deixat al seu despatx". I porta tancada i càmera confiscada. Sí, la Laia, prou; la Laia que seueva dos files més endavant, sí, és clar. Bandido, torna'm la càmera! Ai, Joystick, el que fa fer l'engrúcia pirata!

Dino i comento la resta d'actes de pirateria."A Tremp ha arribat un barco pirata, pirata, pirata, pirata! Tremoleu!"
__________________________________________

A les 17:05
Dinar enllestit: enciam amb favetes, bistec amb bledes i iogurt. No ha sigut un àpat de la dieta cucucoc, sinó de la dieta cucurucho; si més no pel que fa a l'alimentació, perquè La Seu encara cau un poc lluny.

Anem als actes de pirateria importants (però torna'm la càmera, bandido!). El Bonifaci Colomina va dir al seu twitter fa poc:
L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys
"Mientes, Colomina, y tú lo sabes", com va dir aquell. Comencem per l'IBI, el que s'ha anomenat tota la vida la contribució. Bé, el ple no ha modificat la contribució, cert. Les finques urbanes pagaran el 2012 un 0,57%, com el 2010 i el 2011. Fins ací pareix que el Boni tinga ragó; però, però, però... Mireu els vostres rebuts de la contribució de 2010 i 2011. Oi! Què passa? Eh que vau pagar més el 2011 que el 2010? Si fa o no fa, un 13% més. O siga que, si el 2010 vau pagar 100 pel vostre pis, el 2011 en vau pagar 113. Ai, coi! No hèvem quedat que tant un any com l'altre se va pagar un 0,57% de contribució? Sí, però la base imposable, el valor cadastral, la valoració oficial de la finca o com carai en volgueu dir va augmentar un 13%. Per molt que el 0,57% no canvie, s'aplica a un valor de finca cada any més alt i mos toca pagar una contribució més elevada. I ara què passarà el 2012? Doncs tres quarts del mateix: també hi haurà un increment del 13% en el valor de les finques i, per tant, en la contribució.

En resum: si el 2010 vau pagar 100, el 2011 vau pagar 113, i el 2012 pagareu 127,69. De pagar 100 a pagar 127,69 en dos anys. Què diu que has dit de congelar, Boni?

"Quatre passes cap al sud: la contribució urbana. Un, dos, tres, quatre. Quatre més cap a estribord: direm que la congelem. Set, vuit, nou, deu. 113 de l'any passat són 127 enguany. Ara ja tinc el tresor, or, or! Com vols que no siga ric, poderosament ric, Tremp, estant a la teua vora!"



Calla, que truquen a la porta. Potser és el Víctor que vine a tornar-me la càmera.
__________________________________________

A les 17:33
No, no eva el Víctor (que t'he dit que me tornes la càmera, bandido!). Eva no sé qui que m'ha dit que la millor inversió del món eva comprar amb bones obres un tros de cel. Li he preguntat quin eva el valor cadastral d'un tros de cel i quina eva la contribució. M'ha contestat que un tros de cel no tiniva preu i que la contribució de Déu a la nostra salvació eva constant. Constant? Un 0,57% congelat, m'imagino. Li he tancat la porta als morros. No hauria d'haver obert; però pel forat de la porta no he pogut distingir qui eva. Diuen que l'espiera de les portes serveix per veri qui truca al timbre. Ni cas! Truque qui truque, jo, quan miro per l'espiera, sempre veig al replà la cara del Karl Malden o la de la Gotzone Mora.



O la del Boni Colomina.


__________________________________________

A les 18:32
Per on anàvem? Ah, sí, la frase del Boni:
L'Ajuntament de #tremp congelarà els impostos el 2012 (IBI urbana i rústica, vehicles, aigua, taxes) com s'ha fet els darrers 4 anys
IBI liquidat; parlem de l'aigua. Home, sí, el ple no ha aprovat cap modificació del preu de l'aigua; però tampoc no és l'Ajuntament qui el fixa. Fa quatre anys que l'Ajuntament va cedir la gestió de l'aigua a l'empresa GIACSA, les accions de la qual pertanyen a un pujal d'Ajuntaments (al de Tremp també). La cessió se va formalitzar amb un contracte-programa que avui —astí voleva arribar— s'ha modificat. Ja veràs tu quines modificacions:

1. Dels 240.000 € que GIACSA heva d'invertir entre 2009 i 2011 en obres d'aigua (canalitzacions noves, comptadors, reparacions...) només n'ha invertit 160.000. Avui el ple ha decidit perdonar-li'n 50.000. Vaja, que dels 80.000 € que quedaven per invertir només cal que se'n gasten 30.000. Magnífic!

2. Totes les inversions a partir de 2012 van de mal borràs perquè diu que GIACSA no respira, diu que van ofegats (jo no sé per què se dediquen a l'aigua si no saben nedar). Avui el ple ha decidit que endavant les atxes, que no cal que invertisquen ni un euro més fins que no respiren. Ole!

3. GIACSA ha tingut enguany unes pèrdues que els propietaris han d'assumir. Per eixes pèrdues, a l'Ajuntament de Tremp, com a copropietari, li correspondria pagar 19.000 €. Avui el ple ha decidit que sí, que sí, que l'Ajuntament pagarà els 19.000 €. Bestial!

4. Els rebuts de l'aigua els ha de cobrar GIACSA. Avui el ple ha aprovat que facen el que puguen en funció de la fiscalitat i quemsejó. I no se sap si el rebut de l'aigua s'apujarà o no. Epustuflant!

O siga que fa quatre anys que els rebuts de l'aigua són astronòmics per mor de tindre un bon servici i unes bones inversions; i ja veus tu en què ha quedat tot: paga'n 19.000, perdona'n 50.000, deixa que facen el que puguen a partir d'ara... Això sí, ja verem si s'apuja encara més el rebut. Congeladíssims estem, Boni.

La Maria Pilar ha presentat en nom d'ERC-SIP una moció per retirar la gestió de l'aigua a GIACSA. CiU i ERC-SIP hi han votat a favor; PSC-Pascual, en contra. Moció no aprovada i qui dia passa any empeny.
__________________________________________

A les 19:01
Ah, una frase del Víctor quan se debativa la qüestió de l'aigua: "No se pot fer una truita sinse trencar els sous".

Orrit, Víctor, Vicente, pirata, bandido, Orri, que me tornes la càmera fotogràfica! Que sí, que la Laia, que sí. Torna-me-la! La càmera, vull dir; la Laia no cal que me la tornes, que no és meua i encara baixaria la de La Seu amb intencions d'abatanar-me. Què? Me la tornes o no? A sabre què coi deus estar retratant ara, capità pirata. Me pareix que, quan me la tornes, li hauré de fer la prova del Prenyíctor o del Prevíctor o de com se diga. A la càmera fotogràfica, dic.

Me'n vaig cap a l'IES de Tremp, que tinc classe amb els del PPAS. A les 22:00 continuo.
__________________________________________

A les 22:17
Som-hi de nou, amb un moment gloriós del ple. Se discutiva sobre les modificacions dels pressupostos de 2011 i Joan Ubach criticava que calgués fer tantes modificacions. Diva que tantes modificacions implicaven una falta de previsió a l'hora d'elaborar-los. Joan Pascual justificava les modificacions per la dificultat de calcular alguns consums, com, per exemple, el consum de calefacció en els equipaments municipals. I vinga els consums de la caldera, i torna als consums, i minja consums. Llavors ha sigut quan s'ha produït el moment gloriós:

Joan Ubach: Escolta, quins consums ni consums. Un pressupost s'elabora calculant moltes més coses: amortitzacions, interessos... Tu no saps què són uns pressupostos; no tot és consum.

Regidors socialistes (protegint el Pascual): Ei! Eh! No te passes! Ei! Calma! Eh!

Joan Pascual: I tu no saps què és una caldera.

El Primer Tinent d'Alcade no sap com van uns pressupostos; però sap com va una caldera. Està bé, tot coneixement és prou útil.
__________________________________________

A les 22:47
Va, acabem amb les ordenances per a 2012. Les ordenances que, segons el Boni, "congelen" taxes i impostos. Home, una cosa sí que quedarà igual: la plusvàlua, allò que paguem a l'Ajuntament quan venem un pis o quan cobrem una herència. Hi ha una pujada per un costat que l'Ajuntament compensa amb una baixada per un altre. Correcte. I no se podria haver feit el mateix amb l'IBI, sinyors del govern municpal? Homeeeee! Però una altra taxa sí que s'apujarà, molt, de 0 a 2,69%: la llicència d'obres menors. Fins ara, per les obres amb un pressupost inferior a 9.000 € no se pagaven taxes; ara se pagarà un 2,69%. Per què? El Víctor ho ha deixat caure després de moltes giragonses verbals: "La taxa no solament tine un afany recaptador". O siga, "no solament"; però també (i torna'm la càmera, bandido!).

I ara, les taxes maques de debò, les que fan patxoca. Preus a partir de giner de 2012 per casar-se a l'Ajuntament: 30 € de dilluns a divendres, 50 € el dissabte al migdia, 100 € dissabte a la nit i diumenge. Diu que és per cobrir les despeses de manteniment. Que embruta guaire un casament? Que se ratlla molla el terra? No fotem! M'he de creure que els convidats solen anar enfangants de cap a peus i calçats amb grampons o què? Que són més marranos els convidats del diumenge que els convidats del dilluns? Bai! I, si la qüestió eva recaptar calerons, no ho han feit bé. Que no tinen mentalitat comercial, vaja. S'ha de fer una oferta diversificada i atractiva. A veri, uns quants suggeriments:

1. Casament de tres a cinc de la maitinada a l'escala d'incendis, 10 €.

2. Marxa nupcial municipal executada pel mestre de timbal Joan Pascual, 106.368 € (a pagar durant quatre anys en còmodes quotes de 2.216 €/mes).

3. Nit de noces al despatx del Victor, 300 € (Victor no inclòs, fotos amb la meua càmera no incloses, torna-me-la, bandido!). Servici optatiu de Bepeta Dominatrix i Faciet Submís "Pornoshow Gegant", 150 € de suplement.

4. Comunió civil municipal estàndard, 50 € (només diumenges); comunió civil municipal amb un pa com unes hòsties, molts € (cada cop que calga pagar impostos que diu que s'abaixen però que s'apugen); comunió civil municipal amb rodes de molí, de gratis (a cada ple).
__________________________________________

A les 23:35
I esta ha sigut la jornada pirata. CiU i ERC-SIP s'han abstingut en la votació de totes eixes ordenances "congeladores"; s'han aprovat amb els vots de PSC-Pascual. Com ha dit el Víctor Orrit, àlies Vicente Orri: "La nostra intenció és no augmentar la pressió fiscal o, si més no, fer-ho de forma no ostensible". Sí, prou, ha intentat fer-ho de forma no ostensible, ben dissimulada, fent l'anguileta, xiulant, mirant cap a un altre cantó. Com quan m'ha furtat la càmera fotogràfica. "Ah, no eva de la Laia la càmera?" Me la tornes o què, pirata de les congelacions d'impostos?



"Hou, hou, hou i una ampolleta de... Hou, hou, hou i una ampolleta de... Hou, hou, hou i una ampolleta de rooooom!" No, amb la càmera me conformo; l'ampolleta de rom la hi dónes al Pascual.


El Joan Pascual tot ell.

L'altre. Ai, Joystick! Bé, me retiro a llegir Salgari.

The End

***
Tot allò que he anat escriuint al blog

5 Comments:

Anonymous ex alumne/futur fisio said...

Manel amb aquest post viu m'estas fen passar molt bon dia!!l'actualització del Orrit robant càmares...genial! Quin fart de riure!!

Ja espero amb desig la pròxima actualització!

09 de novembre, 2011 18:58  
Anonymous Anònim said...

Ets el rei de la demagògia...quina pena de com enganyes a la gent. Aprent a fer números abans de parlar d'impostos.

09 de novembre, 2011 22:31  
Blogger Manel Riu said...

Exalumne,
Moltíssimes gràcies. :)

Anònim de l'Aprent,
Si me dius quins números són incorrectes, els corregiré amb molt de gust.

09 de novembre, 2011 23:48  
Anonymous Toni said...

Això si que és un butlletí municipal... Gràcies Manel.

10 de novembre, 2011 15:46  
Blogger Manel Riu said...

Toni,
Gràcies a tu pel comentari. Amb els posts dels plens municipals faig el que puc: un poc de catxondeo, un poc d'informació. I també és bo escoltar diferents versions; per exemple, el que en puga dir el Diego al seu blog, o el que en comenten el Boni i el Pascual al twitter. Després, del que diuim uns i altres, cadascú que en trega les seues conclusions. Moltes gràcies un cop més.

10 de novembre, 2011 20:31  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal