dilluns, 19 de setembre del 2011

Dieta electoral equilibrada

Ara que s'apropen eleccions, convine recordar més que mai que hi ha dietes electorals poc saludables. Bo i que les presses de la societat actual mos aboquen molts camins a votar qualsevol partit d'aspecte mengívol que se mos pose a l'abast, hem de sabre que, així com hi ha begudes votables i begudes no votables, hi ha partits potables i partits no potables. Vaja, que hi ha partits tan tòxics com el lleixiu i l'amoníac, i partits exempts de toxicitat (tot i que no tots són saludables, n'hi ha també d'indigestos i de neutres). La Piràmide de la votació saludable mos aidarà a no prendre bous per bísties grosses.

  • Partits tòxics (no votables mai): Ciudadanos (espanyolista i catalanòfob), Plataforma per Catalunya (espanyolista, catalanòfob i racista), PP (espanyolista, catalanòfob, racista i integrista).
  • Partits indigestos (votables 0-1 cops a la vida): Reagrupament ("En Pascual és un noi original com cal; i els líders reagrupats, per bé que primer li demanéssem la dimissió —amb posat de verges ofeses—, després ni hem tornat a demanar-la-hi mai més ni l'hem expulsat, perquè hem decidit relaxar-mos i goir amb ell dels refinats plaers —mmm!— que proporciona un bon pam de PSC —mmm!!!— formós, eixerit i enjogassat"), Unió Democràtica de Catalunya (espanyolista i integrista), PSC (PSOE, "ei!, el Pérez Rubalcaba ha promès que el PSC...", sí, prou, PSOE, "i la Chacón ha jurat a un míting que el PSC...", com si ho vol jurar davant del Cristo de la Legión, PSOE, "i la Teresa Montanuy diu que...", que sí, que sí, però PSOE i PSOE).
  • Partits neutres (votables 0-5 cops a la vida): Convergència Democràtica de Catalunya (vianda recomanada als llibres de Lara Moneta 1.000 receptes per cuinar peixos al cove i La fruita i Lara Moneta, hi ha una ordre internacional de recerca i captura contra Lara Moneta, se l'acusa d'incitar a la malnutrició), Iniciativa per Catalunya (eh?, ah!).
  • Partits saludables (votables indefinidament, si no se barreen amb partits tòxics o indigestos): CUP (independentista; molt lent, però independentista), Solidaritat Catalana per la Independència (independentista; amb ocasionals rampells soviètics, però independentista), Reagrupament (independentista, excepte quan fa Pasqua abans de rams), ERC (independentista; independentista?, doncs pareix que sí).
Si fem un poc de cas de la Piràmide de la votació saludable, la nostra dieta electoral sirà més equilibrada. La salut és lo primer, o no.

Etiquetes de comentaris: , ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog