dimarts, 19 d’abril del 2011

Hem eixit al Midi Libre

El Midi Libre d'avui parla de l'intercanvi d'enguany entre els instituts de Tremp i Sant Africa. Mira-te'ls!, trepitjant la gespa de la Cité Scolaire Jean-Jaurès just adés les llàgrimes del comiat.

Coi, només se m'hi veu un tros del cap!

Traduïsco la notícia.
Tretze anys d'intercanvis reeixits amb Tremp

Entre finals de març i principis d'abril, 40 estudiants de l'Institut d'Ensenyament Secundari de Tremp i els seus professors van ser rebuts a la Cité Scolaire Jean-Jaurès pel director, Olivier Leclerc, i per les famílies santafricanes els fills de les quals ja heven estat a Tremp. Els estudiants van tindre un ampli programa de visites i van compartir sessions de treball en occità i català amb els seus corresponsals santafricans de 3r i 4t.

Visita de Millau, Rodés, Albi, Castres

A Sant Africa explicació del sistema educatiu i visita de la Cité Scolaire Jean-Jaurès, visita de la ciutat en occità, Pastoralia i espectacle de contes amb Ives Durand al Petit Carré d'Art; a Millau el museu, el viaducte i la Graufesenque amb una activitat amb terrissa; a Rodés el Consell General i el centre històric i visita de les caves de Roquefort. Els estudiants també van visitar la ciutat d'Albi, recentment classificada com a Ptrimoni Mundial, i Castres, la ciutat de Jean Jaurès, on també van gaudir d'una tarda a la pista de gel.

Este intercanvi va acabar amb una vetllada al saló de festes de Versols. Jean-Luc Malet, president de la Mancomunitat Santafricana agermanada amb Tremp, i Alain Fauconnier van expressar la seua satisfacció en rebre cada any els joves catalans i en construir relacions duradores. Després de l'aperitiu, corresponsals i famílies van sopar en un ambient de germanor. La nit va continuar amb els balls occitans, alternats amb cançons en occità i en català que els alumnes van oferir als seus professors Geneviève i Patrick Couffin, de Sant Africa, i Anna Tomas i Manel Riu, de Tremp.

I un d'estos darrers diumenges, a la Cité Scolaire Jean-Jaurès, en el moment del comiat, entre abraçades i llàgrimes, tots se diven adéu fins al curs 2011-12.
Font: Midi Libre
Agraïments:

El futur regidor per Tremp Manel Riu inaugura un nou bloc

Etiquetes de comentaris: , ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog