dilluns, 11 de juliol del 2011

Els Res a Dir i el Consell Comarcal: els clàssics i les versions

Divendres vaig anar al concert de Res a Dir;
(bones cançons, públic content —mamàs dels artistes incloses—, bons músics, instrumentació folk-flamenca —Dani caixó, Pere guitarra, Martí violí—, barreja d'instruments curiosa però ben eficaç, com la girella amb mel o el còccix de moro)
i dissabte, a la constitució del nou Consell Comarcal del Pallars Jussà.
(prometen "per imperatiu legal" els tres consellers d'ERC —normal, no?—, i també Francesc Borrell del PSC —sorpresa agradable, però un Sisco no fa estiu, temps eva temps al PSC hi heven Capmany, Sobrequés i Ferrer, catalanistes serenys, ara ja no hi són, ara estàs ben sol Sisco—, discursos correctes de Borrell, Ubach i Bellera, 11 vots Ubach —CiU+ERC—, 7 vots Borrell —PSC—, 1 absent —PSC—, president Joan Ubach, gerent Josep Ardanuy, "cames, ajudeu-me" Bonifaci Colomina)
Els de Res a Dir, que versionen clàssics del rock i de la rumba, van tocar el "Jo vull ser Rei" d'Els Pets, un bon rock clàssic. Milinkito el va fer servir al 2006 com a banda sonora del flash creat a partir de les fotos retocades que li van enviar els seus lectors. L'origen del flash va ser esta foto del Rei amb els seus cadells de segona generació (els reiets?, els reietons?, els reis 3.0?):



I este va ser el flash de Milinkito:



D'astí viniva, en part, la idea per a les fotos del post "El nou Ajuntament de l'època victoriana". Ara que hi penso, si algú també s'anima a retocar la foto original, podríem fer la versió trempolina del clàssic flash milinkitès.

Ah, no he aclarit el "cames, ajudeu-me" del Bonifaci Colomina. Resulta que el Bonifaci Colomina (PSC) també fa versions dels clàssics. En concret, dissabte al Consell Comarcal, mos va regalar una magnífica versió del clàssic anunci "Si no hay Casera, nos vamos". M'explico.

Al Boni no li va parèixer bé que se votés una habilitació per nomenar gerent el Josep Ardanuy. "En el ple de constitució, no és procedent", va dir, tot versionant el clàssic "Ara no toca" (Pujol pare, Jordi). "Serà legal, però no és procedent", va repetir sinse reblar. Feva patxoca eixa filigrana amb "legal" i "procedent"; llàstima que li faltés significat, perquè me pareix que tot eva prou conforme a dret (eva legal), a pràctica (sempre ha entrat un nou gerent en el moment en què se n'ha anat l'anterior) i a conveniència (al Consell li conviniva ja un gerent després d'un mes sinse tindre'n). Procedent, procedent... Home, procedent de Pobla és el tren que va cap a Lleida. Potser el Boni voleva dir que l'Ardanuy no procedeix de Pobla. Quemsejó! La qüestió és que el Boni va deure intuir que arribava el seu tren, perquè va afegir "Mos n'anem" i se'n va anar en un dia molt clar. Per sort, amb el "Mos n'anem" només el van seguir tres dels set consellers socialistes presents, tres i el Boni (Dumas pare, Alexandre). Dic "per sort" perquè, si hessen marxat els 7, haurien sigut massa versions de clàssics en un sol dia.

En fi, el Boni encara acabarà formant parella artística amb el Víctor. El Boni hi podria aportar el seu "Mos n'anem"; i el Víctor, el seu "Vete, me has hecho daño, vete". Juntets com a germans. Sí, d'acord, els faltaria un germà per ser els germans Karamàzov i els en sobraria un per ser el Germà Gordó; però podrien ser perfectament una versió actualitzada dels clàssics Hermanos Calatrava. Ara, no sé jo com se repartirien els papers, perquè els Hermanos Calatrava even el lleig...



i l'horrorós.



Hummmm! Saps què? Millor que el Víctor i el Boni no facen versions d'eixa parella clàssica.

Etiquetes de comentaris: ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog