diumenge, 17 d’abril del 2011

Per què SÍ mos presentem junts amb ERC?

El títol d'este post vine a tomb pel que diuen els de Solidaritat de Sant Joan Despí sobre la seua decisió de no pactar amb ERC. Mirem què diuen (no diré res de les faltes, no diré res de les faltes...):
Perquè NO ens presentem junts, amb ERC?

Els companys d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb el títol de "Converses per la unitat independentista" ens fan l'honor de parlar de nosaltres, en el seu darrer full de Sant Joan Despí. És veritat el que diuen que vàrem declinar l'oferta de presentar-nos junts a les eleccions. I és per això, que ens veiem obligats a explicar-ne els motius:

D'entrada, tot i reconeixent que ells lluitaran per conservar l'únic regidor que tenen, intentant trencar la tendència de pèrdua de vots evidenciada en les últimes eleccions autonòmiques, ens van oferir anar al 4rt i el 8è lloc de la llista, si ve després, reconeixent que l'oferta era molt minsa, varen rectifica roferint-nos el 4rt i 5è lloc, però amb la condició que el nom de la candidatura oficial, a les paperetes de vot, havia d'aparèixer la seva marca "Acord Municipal".

L'únic motiu, d'aquesta última condició, era, tan sols, per assegurar-se, que tots els vots obtinguts, comptabilitzessin només per ERC, a fi de sumar, per aconseguir càrrecs al Consell Comarcal.
Font: Solidaritat Catalana per la Independència (Sant Joan Despí)
Bé, naltres, els que estàvem elaborant la llista a Tremp de Solidaritat Catalana per la Independència, davant la proposta per part d'ERC d'anar junts amb la marca "Acord Municipal", vam decidir just el contrari que els companys de Sant Joan Despí: pactar amb ERC. I per què? O siga...

Per què naltres a Tremp SÍ mos presentem junts amb ERC?

Per dos motius:

1. Tant el nom com la línia política del conseller comarcal que mos toqués per Tremp els decidiríem entre naltres i ERC, no ERC a soles.

2. Acceptar la marca "Acord Municipal" eva una minúcia en comparació amb el que per a naltres eva realment important: una proposta per a un Tremp millor basada en l'independentisme, la participació ciutadana i la renovació política. El programa electoral per a Tremp que presentem amb ERC n'és la prova.

Ara bé, la conseqüència d'haver arribat a un acord amb ERC és que en estos moments ja no podem ser Solidaritat Catalana per la Independència: la direcció nacional no accepta la marca "Acord Municipal" i, per tant, no mos dóna el seu suport. Així que mos hem hagut de rebatejar amb el nom de Solidaritat Independentista del Pallars (SIP). En fi. Tossuderia de Solidaritat Catalana per la Independència en voldre que no aparegués la marca "Acord Municipal"? Sí. Tossuderia d'ERC en voldre que aparegués la marca? També. Però, més enllà de l'etiquetatge etiquetista, hem sumat esforços i tenim una coalició ERC-SIP amb un bon projecte per a Tremp. El contingut és el que importa.

I els de Solidaritat de de Sant Joan Despí? Suposo que després de decidir anar sols i de ser tan primmirats amb les etiquetes d'ERC hauran mantingut una proposta clara en, per exemple..., per exemple..., matèria independentista, no? A veri què diuen els de Sant Joan Despí...
Som conscients que el debat independentista no és fonamentalment un assumpte municipal, i és per això que al decidir concórrer a les properes eleccions municipals hem volgut fer-ho amb una candidatura oberta a tots el ciutadans i ciutadanes independentment de la seva ideologia política i que siguin o no independentistes .
Font: Solidaritat Catalana per la Independència (Sant Joan Despí)
Ah, doncs no. Ves per on.

Etiquetes de comentaris: ,


***
Tot allò que he anat escriuint al blog

5 Comments:

Blogger Josep said...

Supose que es nota que som mediterranis, fins i tot els del Pallars.

19 d’abril, 2011 01:53  
Anonymous Anònim said...

I els vots de la Diputacio Provincial per qui aniran?

20 d’abril, 2011 02:37  
Blogger Manel Riu said...

Josep, gràcies pel comentari. Ja tins prou ragó: som la mediterrània del Pirineu... a còpia d'embassaments.

Anònim, els vots per a la Diputació Provincial no comptaran ni per ERC ni per SIP. Al Jussà només hi ha un diputat i, per tant, és impossible que no siga per a CiU o per al PSC. Mercès pel comentari.

20 d’abril, 2011 15:13  
Anonymous Anònim said...

L'altre dia el meu fill em dèia el percentatge d'independentistes que suposadament voten a cada partit. Alguns d'ells sembla que voten una mica despistats. Però la nostra gran sorpresa arriba amb els vots de Solidaritat: un 97% Cooommm??? I l'altre 3%???? Van una mica despistats, no? Una mica, una mica...

24 d’abril, 2011 08:40  
Blogger Manel Riu said...

Anònim2, és sorprenent sí. Com també ho és que hi haja independentistes entre els votants del PP i, segons les enquestes, n'hi ha; pocs, però n'hi ha. En qualsevol cas, al nostre grup (Solidaritat Independentista del Pallars) tots som independentistes.

Gràcies pel comentari, Anònim2

24 d’abril, 2011 11:23  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal